ALERT BHP 2015/02

  • Aktualności
    • Nowe przepisy dotyczące BHP (3)
    • Porady eksperta (4)
  • BHP od kuchni
    • Świadomy menedżer kluczem do bezpieczeństwa (7)
    • Jak właściwie dbać o BHP w obiektach hotelowych? (11)
  • Szkolenia pracowników
    • Skuteczna komunikacja w służbie BHP - Prezentacje informacyjne - część 1 (53)
  • Prawo - BHP, PPOŻ, KP
    • Osoby niepełnosprawne na otwartym rynku pracy (27)
    • Jakie są zadania pracownika koordynującego ewakuację? (31)
  • Ocena ryzyka zawodowego
    • Problem oceny ryzyka przy obsłudze maszyn - część 2 (59)
    • Wypadki przy pracy, zagrożenia i choroby zawodowe
    • Jakie są obligatoryjne elementy definicji wypadku przy pracy? (41)
    • Profilaktyka chorób zawodowych w służbie zdrowia (47)
  • Zarządzanie bezpieczeństwem
    • Praktyczne aspekty rejestracji zdarzeń potencjalnie wypadkowych (17)
    • Plan BIOZ na budowie (20)
  • Narzędziownia
    • Sprawozdanie z praktycznego sprawdzenia organizacji i warunków ewakuacji (33)
    • Karta wypadku (35)
    • Protokół ustalenia okoliczności i przyczyn wypadku przy pracy (37)